WIK of Welkom In de Klas

Beste ouders 

 

Gerelateerde afbeelding

Sinds dit schooljaar zijn we gestart met het project WIK (Welkom In de Klas) in de onthaalklas (juf Katleen) en de eerste kleuterklas (juf Cindy).  Samen met Centrum voor Basiseducatie Brusseleer (juf Rein) werken we aan de taalvaardigheid, aan de band tussen ouder en kind en aan het contact tussen ouder en leraar.

Samen met de ouders en hun kinderen (iedere dinsdagvoormiddag en donderdagnamiddag + aparte Nederlandse les voor ouders) worden taalstimulerende activiteiten georganiseerd. Ouders mogen hun thuistaal gebruiken. Het doel is niet het Nederlands oefenen, maar een rijk taalaanbod creëren. De leerkracht gaat rond in de klas. Zij ontdekt dingen en toont de ouders wat de bedoeling is van de geplande activiteit. Zo leren de ouders de werking binnen de klas kennen en weten ze eveneens wat er van hun kind verwacht wordt.

Er zijn al heel wat ouders die een bezoek hebben gebracht aan de klas van hun kind. Kom jij ook eens een kijkje nemen? Iedere maand wordt er een kalender opgesteld (zie ook inkomhal) waarop je de geplande activiteiten vindt.

 

Hopelijk tot binnenkort

De kleuterjuffen, juf Rein en de directie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.